ביטוח סיעודי הוא אחד מהביטוחים המוכרים והמדוברים ביותר וזאת משום המודעות הגבוהה שיכולים להתרחש אירועים שונים אשר יותירו אותנו במצב סיעודי. לכן, חשוב להיערך לכך בהתאם. אם גם אתם מעוניינים לרכוש ביטוח סיעודי ואינכם יודעים מה חשוב לבדוק טרם רכישת ביטוח מסוג זה. התחילו לקרוא..
מהו מצב סיעודי?
מצב סיעודי הוא מצב בו אדם אינו יכול לבצע פעולות בסיסיות של קימה – שכיבה, להתלבש – להתפשט, להתרחץ, לשתות – לאכול, לשלוט על הצרכים ולנוע באופן עצמאי. נכון להיום העלות החודשית בעבור עזרה יומיומית בביתו של האדם הסיעודי היא בסביבות 7000 ₪, וזאת כתוצאה מהעסקת מטפל צמוד. עלות במוסד סיעודי נעה בין 15-20 אלף ₪. במקרה של מצב סיעודי, האדם זכאי לעזרה בעיקר מהמוסד לביטוח לאומי, עזרה המיועדת לאדם השוהה בביתו או עזרה ממשרד הבריאות וזאת במקרה בו האדם מאושפז במוסד סיעודי. אדם שמצוי במצב סיעודי מורכב וזה שקופת החולים אחראית לגביו, אינו זכאי לסיוע ממשרד הבריאות. בנוסף, גם אדם במצב סיעודי המצוי בתהליך שיקום וקופת החולים אחראית עליו, אינו זכאי לסיוע ממשרד הבריאות. העזרה הניתנת היא ספציפית וזאת לאחר הוכחות, בדיקות ואישור שאכן האדם במצב סיעודי וזכאי לאותה עזרה.
אז איך ביטוח סיעודי עובד?
כאן מדובר על חוזה בין המבוטח לבין חברת הביטוח. בהתאם לחוזה, חברת הביטוח תשלם לאדם הסיעודי סכום כסף חודשי ותתחייב להשתתף באשפוז סיעודי במוסד כלשהו או בטיפול סיעודי בבית. חוזה ביטוחי זה נקרא: 'פוליסת ביטוח לכיסוי מצב סיעודי'. נכון להיום חברות הביטוח מציעות ביטוח סיעודי פרטי, בו הפרמיה מחושבת בהתאם לגיל המבוטח, מצבו הבריאותי וגובה הפיצוי החודשי בו הוא בחר מראש.
מהו ביטוח קולקטיבי קבוצתי
ביטוח נוסף המוצע על ידי חברות הביטוח הוא ביטוח סיעודי קבוצתי בו גורם אחד מייצג את המבוטחים ונקרא בעל הפוליסה. חוזה זה נערך בדרך כלל לתקופה מקסימאלית של 5 שנים. בעבר היו מבצעים ביטוח סיעודי זה במקומות עבודה גדולים, מה שקרה בשנים האחרונות, ברגע שמבוטחי הקולקטיב התבגרו, בחידוש חברת הביטוח יכלה לא לחדש את הביטוח ל 5 שנים נוספות. דבר שקומם מאוד את הגימלאים. המפקח על הביטוח החליט לא לתת לחברות הביטוח לחדש את ביטוחי הקולקטיב, חוץ ( מקולקטיב של קופות החולים, ושל נכי צה"ל) עקב כך בשנים האחרונות מבוטחים מצטרפים רק לביטוחי סיעוד פרטיים אשר יגנו עליהם בגיל זיקנה.
בשורה התחתונה
ניתן לומר שביטוח סיעודי פרטי המותאם למבוטח מבטיח שבמקרה והוא חס וחלילה יהפוך לסיעודי תובטח לו הכנסה חודשית בה הוא יוכל להשתמש לקבלת טיפול סיעודי בבית או במוסד ורכישת מוצרים רפואיים החיוניים למצבו, כמו למשל מעלון ביתי לנכים אשר מותאם במיוחד לנשיאת אדם במצב ישיבה לאורך גרם מדרגות ישר, מיטה סיעודית, כסא גלגלים, או כל מוצר הכרחי אחר.
מה חובה לבדוק טרם רכישת ביטוח סיעודי?
- עלות – מה תהיה העלות החודשית של הביטוח
- פרמיה – האם הפרמיה קבועה או משתנה מדי כמה שנים וזאת על פי גיל המבוטח.
- הפסקת ביטוח – אם תחליטו להפסיק את הביטוח, האם הסכומים ששילמתם יעמדו לזכותכם.
- תנאי הפוליסה – גובה התגמול החודשי שלכם במקרה בו אתם הופכים חו"ח לסיעודיים. במשך כמה זמן תקבלו את התגמול הזה. האם יש לכם חריגים בזכאות. מהן ההגבלות הקיימות בפוליסה עליה אתם מעוניינים לחתום. משך תקופת האכשרה והאם התגמולים הם מסוג פיצוי כספי או שיפוי.
לאחר כל אלו, כל שנותר לכם לעשות הוא להגדיר את הצרכים הביטוחיים שלכם ושל בני משפחתכם והיקף הכיסוי הביטוחי החודשי לו תזדקק אם חס וחלילה תהפוך לסיעודי.
פנו אלינו לקבלת ייעוץ בבניית פוליסת הסיעוד המנצחת עבור משפחתכם