אין ספק כי כל אדם המחזיק בבעלותו מחסן, זקוק לביטוח מחסנים. בדומה לביטוח דירה, מטרתו העיקרית של ביטוח מחסנים היא לבטח את התכולה הקיימת במחסן, כמו גם את המחסן עצמו, וכך להימנע מאובדן של כסף רב במקרה של בעיה או נזק כלשהו, העלולים להיגרם הן למחסן עצמו והן לתכולת המחסן. לפניכם כל מה שצריך לדעת על ביטוח מחסנים, ובכלל זה הסכנות אליהן חשופים בעלי מחסנים וכיצד בוחרים ביטוח מחסנים בצורה הטובה ביותר.
מדוע חשוב לרכוש ביטוח מחסנים?
מעצם הגדרתו, מחסן הוא מקום גדול שבו אנו מאחסנים חפצים. חפצים אלה יכולים להיות חפצים אישיים, או לחילופין, סחורה של בית עסק. חשוב מאוד להבין כי לעיתים קרובות, מחזור ההכנסות של בעלי עסקים מסתמך באופן כמעט אבסולוטי על הסחורה הזו, ובמידה וקורה נזק כלשהו למחסן או לתכולה שלו, בעל העסק עלול למצוא את עצמו מושבת למספר חודשים לפחות, על אחת כמה וכמה שמדובר על מחסן המשכיר חלקים מהמחסן לצד שלישי ונגרם נזק לסחורה – עניין אשר יגרור איתו הפסדים כלכליים משמעותיים לעסק ותביעות מצד שלישי, לעיתים קרובות עד מצב שבו בעל העסק לא יוכל להתאושש מהפסדים אלה. לכן, בדומה לכל בעל עסק אשר צריך לבטח את העסק שלו בביטוח הרלוונטי אליו, גם בעלי מחסנים זקוקים לביטוח איכותי וטוב.
לאילו סכנות חשופים בעלי מחסנים?
בעלי מחסנים חשופים למגוון של סכנות שונות, כאשר אלה העיקריות שבהן:
- גניבה – למרבה הצער, גניבת סחורה ממחסנים היא מצב נפוץ ביותר. על אף שניתן להתמודד איתה באמצעים שונים, כמו למשל התקנת מצלמות ברחבי המחסן ומחוצה לו, לעיתים קרובות תפיסת הגנבים תארך זמן רב ולא בהכרח תוביל לפיצוי הכספי המלא על גניבת הסחורה. מצב זה עלול להוביל להפסדים כלכליים כבדים לבית העסק, אשר ההתאוששות מהם עלולה להיות ארוכה ולעיתים אף לא אבסולוטית.
- שריפה – שריפה עלולה להיגרם במחסן בשל שלל סיבות שונות, חלקן נוגעות באופן ישיר לציוד הקיים במחסן, וחלקן קשורות למצבים עליהם לבעל המחסן אין שליטה מלאה, כמו למשל תנאי מזג אוויר קיצוניים או חבלה מכוונת.
- הצפה – בדומה לשריפה, גם הצפה יכולה ליצור מגוון של נזקים – הן למחסן והן לתכולה הקיימת בו. על אף שאנו נוטים לחשוב על ישראל כמדינה יבשה בה לא יורדים הרבה גשמים, חשוב מאוד להבין כי במצבים של מזג אוויר קיצוני, המתרחשים גם בארץ מפעם לפעם (ולפחות אחת לשנה), עלולה להיווצר בקלות הצפה במחסן. ניתן, כמובן, לדאוג לאטום את המחסן היטב לפני החורף – אך לעיתים, הצפות עלולות להתרחש גם כשהמחסן אטום, מטופל ובמצב טוב.
- רעידת אדמה – רעידת אדמה בקרבת המחסן עלולה לגרום לחפצים שבו ליפול, להישבר או להינזק בדרכים אחרות. למרבה הצער, רעידות אדמה הן לעיתים קרובות בלתי צפויות, וגם כאשר ניתן לצפות את רעידת האדמה – לא תמיד ניתן להעביר את הסחורה למקום אחר או לארוז אותה בצורה כזו שהיא לא תינזק.
- חבות בעלי מחסנים- הכיסוי שאסור לאף בעל מחסן לפספס! מדובר על כיסוי של בעלי מחסנים אשר יכולים לגרום נזק פיזי לרכוש של אחרים, אשר מאוכסנים ומנוהלים על ידי המבוטח, וכן נזק תוצאתי ישיר שנגרם כתוצאה מנזק פיזי לרכוש של אחרים, ואשר נבע כתוצאה של מחדל רשלני בתום לב על ידי המבוטח או עובדיו. הכיסוי סופר חשוב למחסנים גדולים המשכירים חלקים מהמחסן לצדדים שלישיים.
כיצד נבחר ביטוח מחסנים?
על אף שנראה כי בחירת ביטוח היא משימה פשוטה יחסית, חשוב מאוד להבין כי לא כל ביטוח מתמחה באופן ספציפי במחסנים. לעיתים קרובות, חברות ביטוח רבות יציעו לבעל המחסן ביטוח מחסנים גנרי, אשר לא יהיה מותאם בהכרח למחסנים ולבעיות הספציפיות העלולות להתעורר בהם. מסיבה זו, רצוי לבחור בסוכנות שמתמחה בתחום המחסנים באופן ספציפי, ויודעת כיצד למזער את הנזקים העלולים להיגרם לבעל המחסן בשל הסכנות שצוינו לעיל. בעת בחירת הסוכנות, חשוב מאוד לשים לב לפרמטרים הבאים:
- גבול הכיסויים שהסוכנות מציעה – חשוב מאוד לשים לב לסכומים המופיעים בפוליסה, ולוודא שהם אכן מכסים לפחות את רוב הנזק במקרה של אובדן גמור לכלל תכולת המחסן.
- מידת הזמינות של הסוכנים – מידת הזמינות של הסוכנות או הסוכנים נראית לעיתים כמו עניין זניח, אבל במקרה והמחסן ניזוק בדרך כלשהי – לרוב תזדקקו לסוכנות זמינה מאוד, אליה תוכלו לפנות באופן מיידי או לכל הפחות ביום העוקב לנזק.
- סוג התקלות או הבעיות הנכללות בכיסוי – ישנם ביטוחי מחסנים אשר אינם כוללים את כל הנזקים העלולים להיגרם למחסן ולתכולה בו, וחשוב מאוד לשים לב לכך. אם הפוליסה אינה מכסה גניבה, למשל, בעל העסק עלול למצוא את עצמו בבעיה רצינית במצב כזה. מסיבה זו, חשוב לקרוא היטב את הפוליסה ולהבין מה נכלל בה בטרם הרכישה.
אנו מזמינים אתכם להתייעץ איתנו לגבי בניית מערך ביטוחי למחסנים שלכם
מאמרים חשובים שאסור לפספס:
- איך להגיע להצעת מחיר מנצחת לביטוח העסק
- כך תוזיל עליות בביטוח העסק
- ביטוח מרלוג – מאמר חובה לפני שניגשים לתחום